lördag 14 juni 2014

Vätternrundan 2014

I år åkte jag Vätternrundan för andra gången och denna gång åkte jag med Team Herbalife med starttid 22:06. Kanske inte den roligaste starttiden på förhand men jag tyckte det funkade fint att cykla under natten. Precis innan det blev fri fart efter motorcykeln som lede ut oss ur Motala, var vi ett par stycken som bestämde oss för att komma ner mot 9 timmar. Det började bra med fin medvind nästan hela vägen till Jönköping, men därefter tungt då man började få motvind. Var svårt att hålla farten i motvinden och efter ett långt första stopp i Fagerhult så förstod man att det skulle bli svårt att kunna cykla på under 9 timmar.

Efter knappa halva loppet kvar bildades en kvartett, med två belgare och en annan svensk och vi hade ett fint samarbete och kunde hålla ett ganska bra tempo. Efter ytterligare ett stopp med ca: 7 mil kvar så var det bara svensken och jag kvar och vi fortsatte samarbeta bra, dock var det ganska ensamt då det inte var så många cyklister framför oss och heller inga kom bakifrån. Fick dock släppa med ca: 8 km kvar men kunde rulla in ganska nöjd på 9 timmar och 14 minuter.

Efter lite massage, dusch, mat i magen och en liten tupplur var det dags att bege sig hemåt igen. Smidigt att kunna ta tåget hem och att låta cyklarna transporteras med lastbil. Tackar Herbalife för trevligt sällskap, det var skoj!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar